Fotó: Facebook (Váci Női Kézilabda Sportegyesület) / Lakatos Gábor

Házigazdaként veszített a Vác

Fotó: Facebook (Váci Női Kézilabda Sportegyesület) / Lakatos Gábor

A Váci NKSE házigazdaként két góllal kikapott a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatától a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában a párharc első, vasárnapi mérkőzésén.

A kilenc külföldi játékossal felálló török csapat kezdett jobban (1-4), és a helyzet a váciak pontatlan támadásai miatt nem változott később sem, ezért Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek már a tizedik percben időt kellett kérnie (3-7).

A rendkívül lelkesen kézilabdázó hazaiak játéka némileg hatékonyabbá vált, a brazil Barbara Arenhart kapus egyre több lövést védett, így csapata egy 8-2-es sorozattal fordított (11-10). A vendégektől az első félidőben négy játékost is kiállítottak, de a váciak nem tudtak élni a létszámfölényes lehetőségekkel, ezért csak egy találattal vezettek a szünetben.

A magyar együttes a második felvonás elején is eredményes volt (16-13), de az ellenfél nem hagyta magát. A törökök román kapusa, Mihaela Rombescu bravúrosan védett, társai jól védekeztek, ennek köszöbhetően egy 7-2-es szériával megfordították az állást (18-20).

A váciak a védekezés helyett egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a támadásra, de nem jártak sikerrel (20-23), és a hajrában már nem tudtak egyenlíteni (24-26).

A vendégek legeredményesebb játékosa Serpil Iskenderoglu volt hat találattal. A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

Eredmény, Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Váci NKSEKastamonu Belediyesi GSK (török) 24-26

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top