Keresés
Close this search box.

Lemaradt az olimpiáról a magyar női válogatott

blank

Eldőlt, hogy nem lesz ott jövőre a riói nyári olimpián a magyar női kézilabda-válogatott, mivel a dániai világbajnokságon az együttes számára kedvezőtlenül alakultak pénteken a helyosztók eredményei. 

A magyar együttes a tizenegyedik helyen fejezte be a vb-t, és csak abban az esetben vehetett volna részt jövő tavasszal az olimpiai selejtezőtornán, ha Norvégia világbajnok lesz és Franciaország, illetve Montengró is a legjobb hét között végez. Utóbbi azonban nem valósul meg, mivel az 5-8. helyért rendezett mérkőzését a francia (az oroszok ellen) és a montenegrói csapat (Dániával szemben) is elveszítette, így ez a két gárda játszik egymással a 7-8. helyért.

A magyar válogatott célkitűzése az elődöntőbe jutás volt a vb-n, a kudarc után Németh András szövetségi kapitány bejelentette lemondását, utódját várhatóan januárban jelölik ki. A női csapat nem jutott ki a 2012-es londoni olimpiára sem.

A nyári játékok programjában 1976 óta szerepel a női és férfi kézilabda is, az 1984-es Los Angeles-i olimpia bojkottját leszámítva mindig kijutott legalább az egyik magyar válogatott. A férfiak januárban az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon próbálnak közelebb kerülni a riói részvételhez.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top