Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

Magabiztos győri siker Esbjergben

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

A Győri Audi ETO KC 32-26-ra győzött a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének 2. csoportjában, a második forduló vasárnapi játéknapján.

Támadásépítésben és –befejezésben, valamint védekezésben is remekül kezdett a Győr, így négy percen belül három góllal ellépett (0-3) BL-újonc ellenfelétől. Mivel a vendégek nem tudták folytatni hatékony, pontos játékukat, a dán bajnokcsapat hamarosan egyenlített (5-5).

Kisvártatva visszaállt, majd Kari Aalvik Grimsbö és Kiss Éva védéseinek, illetve Görbicz Anita góljainak köszönhetően nőtt a különbég (7-12), de létszámfölényben eredményesebben kézilabdáztak a dánok, így az első félidő hajrájában ismét szorossá tették az állást (12-13).

A második félidőt taktikus, fegyelmezett játékkal kezdték a győriek, akik két és fél percet követően újra négy találattal vezettek (13-17). Sérülés miatt az Esbjerg csak egy kapust tudott nevezni a meccsre, a norvég Emliy Stang Sandro így a játékidő kétharmadánál fáradni kezdett, ezt pedig jól használta ki az előző idényben BLezüstérmes magyar együttes (18-24).

A hajrában nem változott a mérkőzés képe, a dánok rendkívül lelkesen, a vendégek viszont látványosan, pontosan kézilabdáztak, és magabiztos sikert arattak. A mezőny legeredményesebb játékosa, Görbicz Anita lett 11 találattal. Az ETO csapatkapitánya legutóbb 2013 októberében szerzett legalább tíz gólt a Bajnokok Ligájában.

A győriek jövő vasárnap a norvég Larvikot látják vendégül a középdöntőben.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top