Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC)

Nehéz csoportban a Veszprém és a címvédő Győr is

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC)

Nehéz csoportba került a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán, de a férfiak között a Telekom Veszprémre és a MOL-Pick Szegedre is erős ellenfelek várnak.

A ljubljanai ceremónián eldőlt, hogy a győriek – az előző idényhez hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal és a dán Midtjyllanddal mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BLezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár – ez a német Thüringer HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki. A selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férfiak sorsolásán az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz nem számíthat könnyű összecsapásokra. Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban hét évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza Németországba.

A másik nyolcasba sorsolt MOL-Pick Szeged – amely az elmúlt szezonban negyeddöntőig jutott – a kilencszeres bajnok Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje mellett a Löwent, a Wisla Plockot, a Kristianstadot és  a Nantes-ot kapta, s bár a továbbjutása vélhetően nem lesz veszélyben, alaposan meg kell majd küzdenie az egyenes kieséses szakaszban még kedvező párosítást biztosító negyedik helyért.

A csoportkör szeptember 13-án kezdődik, március 4-én zárul.

A csoportok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe kerülnek, a 2-6. helyen végzők pedig a negyeddöntőbe jutásért egy újabb párharcot játszanak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top