Keresés
Close this search box.

Odacsaptak a csajok!

blank

A magyar válogatott – feledtetve a keddi csúfos vereséget – 29-22-re legyőzte a házigazda dán csapatot a női kézilabda-világbajnokság szerdai, 4. fordulójában, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Németh András szövetségi kapitány együttese az első félidőben Szucsánszki Zita vezérletével, végig vezetve 15-12-es előnnyel vonult el pihenőre. A folytatásban is jól összpontosított a csapat, és örömjátékot bemutatva felőrölte ellenfelét. Csütörtökön szünnap, pénteken pedig 16.15-kor a japánok ellen zárul a csoportkör.
Eredmény:
Magyarország-Dánia 29-22 (15-12)
gólok: Szucsánszki 8, Szamoránsky 5, Görbicz 3, Tomori 3, Triscsuk 3/3, Kovacsicz 2, Zácsik 2, Bulath 1, Kovacsics 1, Mayer 1

Lőwy Dóra, a Sportime Magazin vb-szakértője így látta a dánok legyőzését: „Jól kezdte a csapat a találkozót és a mérkőzés végéig nem engedte ki a kezéből az irányítást. A dánoknál nem volt vezéregyéniség, Cristiansen halványabb teljesítményét nem viselte el az ellenfél. Nálunk Szucsánszki Zita vette kezébe a karmesteri pálcát és amellett, hogy eredményesen játszott, helyzetbe hozta társait, védekezésben labdákat szerzett, amiből gólokat tudtunk lőni. Támadásaink sikerének köszönhetően a dánok nem tudtak minket lerohanni, könnyű gólokat szerezni. Az ellenfél nem találta védekezésünk ellenszerét, nem tudták megjátszani beállósukat, sok technikai hibával játszottak, amit mi eredményesen használtunk ki. Miután távolról át tudtuk lőni a dán védekezést, lehetőség nyílt megjátszani beállósunkat, Szamoránszki Piroskát, aki biztos kézzel értékesítette a helyzeteket. Ezen a meccsen mindenki hozzátette a magáét, csapatként játszottunk…”

MTI Fotó: Kovács Anikó

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top