Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Szegeden nyert a címvédő Kielce

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A címvédő lengyel Kielce 29-27-re győzött vasárnap az utolsó nyolc percben gólképtelen MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A címvédő egy éve szegedi vereséggel kezdte a sorozatot, és a hazaiak most is hasonló eredményben bíztak.

Az első két gól a Kielcéé volt, utána fordított a Szeged, majd megint a lengyeleknél volt az előny. A védelmek nem remekeltek, viszonylag sok gól esett, ráadásul a vendégek emberhátrányban is eredményesek voltak. Egyenlített a Szeged, de gyorsan kettős emberhátrányba került, ezt a szakaszt el is veszítette, majd a 23. percben, 11-14-nél jött az időkérés. Ez sem segített azonban, nagyon jól játszott a Kielce, kihasznált minden hibát, és 15-11-re elhúzott. A szünet előtti nagy rohanásban aztán a Tisza-partiaknak sikerült faragniuk a hátrányból.

A fordulást követően rövid időre egyenlő lett az állás, ám amikor a meccs harmadik hazai hétméterese is kimaradt, a Kielce ismét lépéselőnybe került (19-22). A szegediek változtattak a védelmükön, amely innentől kezdve remekelt. A magyar csapat 7-2-es sorozatot produkált, s ennek köszönhetően az utolsó tíz percnek kétgólos előnyről vághatott neki.

Egyre keményebb lett a csata, az 53. percben szó szerint véres jelenet játszódott le a pályán: a vendégektől Kus megütötte Gorbok orrát, amiért piros lapot kapott, a szegedi játékost pedig le kellett cserélni.

Négy perccel a vége előtt úgy lett 27-27 állás, hogy a házigazdák előtte háromszor eladták a labdát. Sőt, a fordítás sem maradt el, és a támadásban eredménytelen Szeged kénytelen volt időt kérni. Ezzel együtt a hajrá sem sikerült, így a májusi kölni döntőben a Veszprémet legyőző Kielce továbbra is százszázalékos, míg a Tisza-partiak első vereségüket szenvedték el.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top