Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

Szigorítások a kéziseknél

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

Jelentős változáson esik át a férfi és a női kézilabda NB I lebonyolítási rendszere: például a következő szezontól kezdve mindkét bajnokságban 14 csapat küzd majd egymással, oda-visszavágós rendszerben.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hétfői közleménye szerint a nőknél 26 fordulót követően hirdetnek győztest. Az MKSZ illetékesei egyelőre nem döntötték el, hogy a férfiaknál ugyanez lesz a lebonyolítás vagy bajnoki döntőt is rendeznek a körmérkőzéses alapszakasz után. A változtatás azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott MVM Veszprém csak akkor lehet magyar bajnok, ha már az alapszakaszban is részt vesz, amire az elmúlt két idényben nem volt példa.

A versenykiírás értelmében a férfi és a női élvonal valamennyi csapata további egy meccset játszik az idény során a férfi, illetve a női juniorválogatottal Balatonbogláron, de az eredmény nem számít bele a tabellába.

Az elnökség döntött a külföldi játékosok szerepeltetésének szabályozásáról is: a nőknél legfeljebb négy, a férfiaknál legfeljebb öt légiós játékengedélye váltható ki a szezonra, minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása egyénenként 3 millió forintba kerül.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top