Fotó: Facebook (Kosársport Mkosz)

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem játszik az Eb-n

Fotó: Facebook (Kosársport Mkosz)

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem lesz tagja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári horvátországi Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Faluvégi műtétre szoruló vállsérülése miatt nem lesz ott a kontinenstornán, Nagy pedig „nem vállalta a szereplést”. Korábban a Telekom Veszprém  irányítója, Győri Mátyás dőlt ki térdszalagszakadás miatt.

Ljubomir Vranjes  szövetségi kapitány együttese jövő csütörtökön és pénteken gyakorol együtt, majd január 2-án kezdi meg a közvetlen Eb-felkészülést, ekkor további játékosokkal egészül ki a jelenleg 14 fős keret.

A kontinenstorna előtt két barátságos mérkőzést játszik a válogatott, mindkettőt Svédország ellen: január 6-án Jönköpingben, két nappal később pedig Partille-ben. Előbbi találkozó lesz a nyáron munkába állt Vranjes első hivatalos meccse magyar kapitányként.

A csapat január 11-én utazik a horvát-magyar határ közelében lévő Varasdra, és 13-án játssza első csoportmeccsét. A magyar válogatott az olimpiai bajnok dánokkal, valamint a spanyolokkal és a csehekkel szerepel azonos négyesben, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

A magyar válogatott decemberben készülő kerete:
Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas)
Irányítók, átlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top