Keresés
Close this search box.
Fotó. Facebook (Kosársport Mkosz)

Fehérvári győzelem Izland ellen

Fotó. Facebook (Kosársport Mkosz)

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott könnyedén, 81-66-ra legyőzte Izlandot szombaton Székesfehérváron.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese előzőleg hét edzőmeccset vívott július 26. óta, s ezeken két győzelem mellett ötször kikapott. A múlt héten a kazanyi tornán már találkozott az izlandiakkal, akkor a három kulcsemberét pihentető magyar csapat 60-56-ra kikapott. A szombati és vasárnapi hazai „visszavágóra” is kora délután kerül sor, mivel szeptemberben az első három kolozsvári Eb-csoportmeccsét egyaránt 14 órától vívja majd a válogatott.

A magyarok vasárnap 14 órakor ismét összecsapnak a szintén Eb-résztvevő szigetországiakkal Székesfehérváron. A felkészülés jövő csütörtöktől szombatig a varsói négyes tornával zárul, ahol a házigazda lengyelek mellett Anglia és Izrael lesz az ellenfél.

A válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top