Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Alba Fehérvár / Simon Erika)

Marad az edző, négy légiós viszont csatlakozik az Alba Fehérvárhoz

Fotó: Facebook (Alba Fehérvár / Simon Erika)

A bajnoki címvédő Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hosszabbított vezetőedzőjével, és négy légióssal vág neki az új szezonnak.

Simon Balázs kiemelte: az előző szezon szinte tökéletesre sikerült. „Megnyertük a bajnokságot, a Magyar Kupát, és az Európa Kupában a második körben csak a pontkülönbség miatt nem jutottunk a legjobb tizenhatba” – mondta.

Hozzátette: idén sem változnak a célok Székesfehérváron, és mivel a klubvezetés teljes mértékben elégedett volt Branislav Dzunic vezetőedző munkájával, egy évvel meghosszabbították a szerződését.

Sikerként értékelte, hogy a tavalyi keret magyar magját együtt tudták tartani, sőt leigazolták Paksról az irányító Kovács Ákost. A tavalyi öt légiós viszont távozott a szezon végén, helyükre négyen érkeznek.

Kasey Hill a Florida Egyetemről irányítóposztra, a bedobó D.J. Fenner a Nevada Egyetemről, és a center Chris Horton, aki egy évet játszott már az amerikai NBA alatti G-ligában, valamint Alandise Harris, aki két éve végzett az Arkansas Egyetemen, és szerepelt már Japánban, valamint Libanonban.

A fehérvári kosárlabdázóknak hétfőn kezdődött meg a felkészülés, egyelőre még nem a teljes csapattal. Simon Balázs elmondta: Harris a jövő héten érkezik Magyarországra, Keller Ákos a magyar válogatottal készül az Európa-bajnokságra, testvére, Iván pedig az Universiadén szerepel.

A fehérváriaknak a Bajnokok Ligája első, szeptember 24-i selejtezőmérkőzése miatt a szezon korábban kezdődik, mint a többi hazai klubnak, ezért a jövő héttől már edzőmérkőzések is várnak a csapatra.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top