Keresés
Close this search box.

A „6-3” utolsó játékosa is távozott az élők sorából

blank

Elhunyt Jackie Sewell futballista, aki az angol labdarúgó-válogatott tagjaként lépett gyepre 1953. november 25.-én a Magyarország elleni, legendás mérkőzésen. Az akkor pályára lépő csapatból ő távozott utolsóként.

A BBC beszámolója szerint az egykori csatár 89 éves korában halt meg.

Sewell a Notts County színeiben 193 mérkőzésen 104 gólt szerzett, majd 1951-ben – rekordot jelentő 34 500 fontért – a Sheffield Wednesday csapatába igazolt.

Az angol válogatottban csupán hat alkalommal szerepelt és három gólt szerzett, az egyiket éppen az évszázad mérkőzésének nevezett találkozón, amelyet a magyarok 6-3-ra megnyertek a londoni Wembley Stadionban. Az angol válogatott ezen a találkozón kapott ki először hazai pályán nem brit csapattól.

Sewell a 15. percben, 1-0-s magyar vezetésnél talált a hálóba, később pedig így emlékezett vissza a meccsre: „Az emberek azt hitték, mi fogunk nyerni, de emlékezetes leckét kaptunk azon a napon. Nem játszottunk rosszul, de a magyarok egyszerűen fantasztikusak voltak. A legjobb csapat volt, amelyet valaha életemben futballozni láttam”.

Az akkor pályára lépett 23 futballista közül ő halt meg utolsóként.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top