Keresés
Close this search box.
spp 5299

A Slovan korábbi edzője veszi át az FC Kassa irányítását

kassai születésű, korábbi huszonötszörös szlovák válogatott, ifj. Ján Kozák lett a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa labdarúgócsapatának új vezetőedzője, aki korábban az ősi ellenfél, a Slovan Bratislava szakmai munkáját is irányította. Az UEFA PRO-licenszes szakember a 2019-2020-as idényben megnyerte a Szlovák Bajnokságot, a Szlovák Kupát és az Európa-Liga csoportkörébe juttatta a pozsonyi csapatot. 

A 43 éves szakember, aki 2007 és 2010 között a kassaiak labdarúgója volt, a keddi sajtótájékoztatón elmondta: „A kassai futballklub az elmúlt években nagyon dinamikosan fejlődik. Remélem, a munkámmal hozzásegítem a klubot, hogy még sikeresebb legyen. Szeretnék az FC Kassával olyan edzői sikereket elérni, mint amilyeneket játékosaként már elértem. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz helyzetben vettem át a csapatot, de az őszi szezon végéig megpróbáljuk a maximumot kihozni a játékosokból. Fontos, hogy a fejekben rendet rakjunk, jó légkört alakítsunk ki, hogy minden edzésre örömmel érkezzenek a stadionba és a mérkőzésen a maximumot nyújtsák a csapat tagjai.”

Geri Ádám, az FC Kassa igazgatója hozzátette:„Ő állt az első helyen azon az edzői listán, melyet a klubtulajdonosok szempontjai alapján összeállítottunk. Fontos volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Ján Kozák személyében, akinek nem ismeretlen az FC Kassa, hiszen innen indult a játékoskarrierje, erős a kötődése a városhoz. Bízom benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, amelynek köszönhetően az őszi szezon utolsó hat mérkőzésén a csapat elindul felfelé a tabellán!”

A szlovák labdarúgó bajnokságban, a Niké Ligában szereplő FC Kassa a zsinórban elszenvedett hat veresége után edzőváltás mellett döntött: menesztette Anton Soltist és asszisztenseit – ezt a kassai klub sportigazgatója, Pavol Turczyk jelentette be a múlt héten.

(Nyitókép: Northstar Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top