Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Nikolics Nemanja official)

Amerikába szerződik a magyar válogatott csatár

Fotó: Facebook (Nikolics Nemanja official)

A magyar labdarúgó-válogatott csatára, Nikolics Nemanja az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Chicago Fire-ben folytatja pályafutását.

A 28 éves játékos kedden este Facebookoldalán számolt be döntéséről, mely szerint elhagyja a lengyel bajnok Legia Warszawa együttesét.

„Másfél év tulajdonképpen nem hosszú idő, nekem ugyanakkor olyan érzésem van, mintha egy komplett futballkarrierről kellene megemlékeznem” – írta a támadó, aki vasárnap a Leczna ellen 5-0-ra megnyert bajnokin szerepelt utoljára a varsói együttesben, és mesterhármassal búcsúzott.

„A Legiánál eltöltött időszak olyat adott, amiről minden profi futballista álmodik. Varsó befogadott engem, és a családom, a klub és a csapat pedig mindent megtett, hogy sikeres lehessek. Mindent elértem, amit lehetett, bajnok, kupagyőztes és gólkirály lettem, aztán idén kiharcoltuk a BL-be jutást, a csoportkörben gólt szereztem, és végül továbbjutottunk az Európa Ligába” – idézte fel a 2015 júniusa, azaz a Videotontól a Legiához szerződése óta eltelt időszakot Nikolics. Hozzátette, úgy érzi, hogy a szurkolótábor tette eredményes játékossá, támogatták az első naptól kezdve.

„Ez a varsói történet így kerek, és bármennyire is volt nehéz ezt kimondani, eljött az idő a váltásra” – hangsúlyozta közleményében Nikolics, majd köszönetet mondott a varsói klub vezetésének és drukkereinek, amiért elfogadták döntését.

„Igen, Amerikában folytatom, ahol nagy szeretettel várnak, szintén bíznak bennem és főszerepet szánnak nekem a chicagói labdarúgás megerősítésében. Hálás vagyok a sorsnak, hogy igaz barátokat és egy fantasztikus klubot ismerhettem meg Varsóban, a Legia örökre a részem marad, és bízom benne, rám is úgy emlékeznek majd: Niko olyan játékosunk volt, aki kiharcolta és megérdemli, hogy a klub történelmének része legyen” – írta a futballista.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top