Keresés
Close this search box.
Fotó: klub.ute.hu

„Értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat megváltoztatásával kapcsolatban”

Fotó: klub.ute.hu

Nem nyugszanak a kedélyek, ugyanis az Újpesti Torna Egylet hétfői közleményébe „ismételten és nyomatékosan” felszólította az Újpest FC labdarúgóklub vezetőitGyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot.

Az UTE egyben jelzi, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

A lila-fehér klub emlékeztet rá, hogy az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgócsapatnak, de „kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nem csak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben”.

„A címerhasználattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgócsapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet-éra alatt) 0 Ft bevétele származott. Mindezek után értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat megváltoztatásával kapcsolatban, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül” – áll a közleményben, amely részletezi, hogy az UTE az elmúlt években milyen segítséget nyújtott a labdarúgócsapatnak.

Az UTE elnöksége – a szurkolók tiltakozása nyomán – egyhangúlag döntött arról, hogy vétójogával élve nem járul hozzá a címerváltoztatáshoz, mert az az újpesti labdarúgás tradícióját sérti.

Az Újpest FC múlt hétfőn mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

Az újpesti szurkolók szombaton tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top