Keresés
Close this search box.

Futó kaland vagy tartós kapcsolat a Futsal és a deepWORK találkozása?

Az elmúlt napokban a Vác Futsal SE felnőtt és utánpótlás csapata is kipróbálta a deepWORK tréninget Dobák Tamara oktatóval. Burzi Attilával, az egyesület vezető edzőjével és Dobák Tamara deepWORKTM oktatóval beszélgettünk.

 

Az elmúlt napokban a Vác Futsal SE felnőtt és utánpótlás csapata is kipróbálta a deepWORK tréninget Dobák Tamara oktatóval. Burzi Attilával, az egyesület vezető edzőjével és Dobák Tamara deepWORK oktatóval beszélgettünk.

-Attila, mennyire tetszett a csapatnak? Elképzelhető, hogy beépítik az edzéseikbe?
-Kellően elfáradtak a srácok az edzések végére. Tartalmas, hatásos órák voltak, ugyanakkor jól is érezték magukat közben a fiúk. Még nem tudjuk, hogy milyen gyakorisággal, de biztosan lesz folytatás.

-Tamara, milyen volt a fogadtatás a csapat részéről?
-Nagyon tetszett a csapat hozzáállása, teljesen nyitottak voltak erre az edzésmódszerre. Tényleg öröm volt velük dolgozni. Szívesen fogok nekik órát tartani, akár alkalmanként, akár rendszeresen kerül erre sor.
-Mi a különlegessége ennek a módszernek?
-A deepWORKTM tréning a teljes test harmóniájára, egyensúlyára törekszik. Az edzés során az erő, az állóképesség és a rugalmasság fejlesztése egyformán hangsúlyos. Önmagában is remek hatása van a testre, ráadásul jól beilleszthető bármely sportág keresztedzéseként. De persze alkalmanként is űzhető, ha csak egy kis változatosságot szeretne a sportoló.

1. – Attila, mennyiben alakult át a felnőtt keret az elmúlt időszakban?
– Vannak távozóink, de vannak fiatal tehetségek is, akiket az utánpótlás csapatainkból szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatba. A keret eddig sem volt öreg, de talán az érkezőkkel még fiatalabb lett. Mindig arra törekedtem, és fogok is, hogy az utánpótlás csapatból megadjuk a lehetőséget a fiatalok beépülésére a felnőtt csapatba. De rutinos játékosokra is szükség van, mint például Sipeki Istvánra vagy Vég Gáborra, akiknek több NBI-es mérkőzés van a lábukban. Ezáltal sokat tudnak segíteni a fiataloknak.

2. – Ismét a Közép-csoportba kapott besorolást a Vác. Mire lehetnek képesek a csoportküzdelmek során?
– Biztos vagyok benne, hogy az élmezőnyben lesz a csapat. Szeretnénk a lehető legtöbb mérkőzést megnyerni, hogy ez mire lesz elég, majd a végén kiderül.

3. – Mely csapatok lehetnek versenyben a bajnoki címért?
– Mint minden évben, idén is számolni kell az egyesült Dunakeszi csapatával, de jó erőt képvisel a Szeged is, valamint ott van a Limes csapata, a fiatalokból álló MTK és az Energia.

4. – A Magyar Kupába az idén nem nevezett be a váci csapat. Mi volt ennek az oka?
– Eddig minden évben a szövetség kötelezővé tette az indulást. Ebben az évben ez választható volt. Anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy több tízezer forintért játszunk le egy Magyar Kupa fordulót. Igazából csak ez volt a nem indulás oka.

5. – Mennyire elégedett csapata eddigi szereplésével?
-Voltak fájó vereségeink, de szerencsére szép győzelmeink is az MTK, LIMES, valamint az Újpest ellen. Úgy gondolom, jó irányba haladunk, hogy elérjük a megálmodott célt, a csapattal maximálisan meg vagyok elégedve.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top