Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Puskás Ferenc)

Puskás-ereklyék a FIFA múzeumában

Fotó: Facebook (Puskás Ferenc)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szombaton, Zürichben nyíló emlékmúzeumában két, Puskás Ferenchez köthető emléktárgy is megtalálható lesz.

Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója szerdán elmondta, hogy az 1954-es és az 1962-es világbajnokságot bemutató tárlathoz járultak hozzá egy-egy tárggyal.

A svájci vb-ről az a nyugatnémet csapatkapitányi zászló lesz látható, amelyet Fritz Walter adott át a kezdőkörben az Aranycsapat legendás játékosának, még a csoportmeccsek során. A chilei tornáról pedig az akkor már a spanyol válogatottat erősítő Puskás akkreditációs kártyája került a múzeum vb-ket bemutató részlegébe.

„A megállapodási szerződés értelmében a Puskás Intézet öt évre adta kölcsön a két ereklyét a FIFA-múzeumnak” – mondta az intézmény szerdai médiabejárásán résztvevő Szöllősi, aki elárulta, az eseményen Cafú, a brazilok világbajnok futballistája tette kijelölt helyére az eredeti vb-trófeát.

A Puskás Intézet más múzeumokkal is együttműködésben áll, így például a madridi Santiago Bernabeu Stadionban látható Puskás egyik futballcipője és a manchesteri Nemzeti Futballmúzeumot Puskás-tárlatát gazdagítja.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top