Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Újpesten két zártkapus mérkőzés lesz

Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC-nek a következő két hazai mérkőzését is nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia.

A lila-fehér klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága által legutóbb kiszabott büntetés – amelyet a Honvéd elleni bajnokival kapcsolatban rótt ki – mellett egy korábbi felfüggesztett zárt kapus szankció is most lépett életbe. Az akkori hivatalos indoklás szerint az Újpestet a Kispesten történtek miatt „mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért – az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása -, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért – ‘huhogás’ -, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért” büntették meg.

Mivel a klub nem fellebbezett, a Szusza Ferenc Stadion bejáratai az Újpest FC-DVTK (augusztus 19.) és az Újpest FC-Puskás Akadémia (szeptember 9.) bajnoki mérkőzések alkalmával zárva maradnak a szurkolók előtt.

A lila-fehérek már a 2. fordulóban a Ferencváros elleni rangadót követően is kaptak egy zárt kapus büntetést, így a Vasas ellen üres lelátók előtt futballoztak.

Az Újpest öt forduló után hat ponttal kilencedik a tabellán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top