Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

Dobi Edinára lecsapott a címvédő

Fotó: Facebook

A női röplabda NB I címvédőjéhez, a Békéscsabához szerződött a magyar válogatott centere s a legmagasabban jegyzett magyar röplabdázó, Dobi Edina.

A legutóbbi négy szezonban bajnok klub Facebookoldalán jelentette be a hírt hétfőn, kiemelve, hogy a 29 éves játékos a legmagasabban jegyzett magyar röplabdázó jelenleg.

„Nem levezetni jöttem haza, remek erőben vagyok, jó játékkal kívánom segíteni a BRSE csapatát céljainak elérésében” – nyilatkozta a békéscsabaiak közösségi oldalán a center. – „A csabai klubnak komoly tervei vannak, meggyőzött az a koncepció, amit felvázolt Baran Ádám elnök úr, illetve az edző Alberto Salomoni személye is garancia a magas szintű szakmai munkára.”

Dobi szerint a sportág Magyarországon jelentős fejlődésnek indult, s a Békéscsaba már Európában is letette névjegyét, hiszen a legutóbbi szezonban egészen a negyeddöntőig jutott a CEV Kupában, a második számú kontinentális sorozatban.

Baran Ádám, a BRSE elnöke szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a klub Dobi érkezésével.

„Eddig a legjobb magyar játékosok kizárólag külföldi klubokban gondolkoztak, nem tűnt reálisnak a hazatérésük. Mi igyekszünk megfordítani ezt a folyamatot is” – jegyezte meg Baran, aki szerint az új szerzemény a legjobb korban van és tapasztalatával sokat segít majd a csapatnak.

A 190 centiméter magas center Egerben kezdett röplabdázni, majd 20 évesen az Egyesült Államokba költözött, ahol három éven keresztül az egyetemi bajnokságban játszott. Ezt követően Európa több bajnokságában, a belga, a francia és a német ligában is szerepelt, legutóbb pedig Azerbajdzsánban légióskodott, s az Azerrail Bakuval a Bajnokok Ligájában volt érdekelt.

Dobi mostani klubváltása után a magyar válogatott mellett Békéscsabán is együtt dolgozhat majd Alberto Salomonival. A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést az új idényre, míg a válogatott szeptemberben a Bakuban és Tbilisziben sorra kerülő Európa-bajnokságon lesz érdekelt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top