Keresés
Close this search box.

Új helyszínek, klassz nyeremények

blank

A május 31-én kezdődő csepeli fordulóval elindul a nyár leglátványosabb sportesemény-sorozata, az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. Új helyszínekkel és a tavalyihoz képest eggyel több fordulóval zajlik az idén az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, amelynek döntőjét – akárcsak a World Tour-versenyt – a Lupa-tavon rendezik meg.

Talán az időjárásnak még nem szóltak, hogy kezdődik a strandröplabdaidény, mindenesetre a héten már zajlanak a diákolimpiai küzdelmek, és a jövő hét pénteken Csepelen elrajtol az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság is – erről tartottak sajtótájékoztatót a Duna Event rendezvényhajón.
Akárcsak tavaly, az idén is az MKB-Pannónia az esemény névadó szponzora, ám ezúttal három helyett négy forduló eredményei alapján vezet az út a Lupa-tavi végjátékba.
Új helyszín is csatlakozik a sorozathoz, hiszen Csepelen kezdődik az ob, illetve a tavaly 1 csillagos World Tour-versenynek otthont adó Siófok is szerepel a sorban.

„Amíg nincsenek fedett, egész évben használható pályáink és még több létesítményünk, addig nehezen tudunk előre haladni, de Csepel ékes példája annak, hogy ahol ott a támogatás annak segítségével lehet fejlődni – jegyezte meg Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség
Strandröplabda Bizottság elnöke.

„Szokás mondani, a Balaton kétszáz kilométeres strand, hol lenne méltóbb helyen egy ob-forduló, mint ott, Siófokon” – Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség Kft ügyvezetője, a verseny promotere arról számolt be, hogy fordulónként ismét egymillió forint a pénznyeremény, míg a döntő összdíjazása kétmillió forint. A győztes pedig ismét elnyerheti használatra a Seat által felajánlott autót, illetve a támogatók körébe lépett az E.ON és a Hungast is.

„Piacvezető cégként mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás és a sport támogatása is, a strandröplabda pedig rendkívül látványos műfaj” – magyarázta Enyedi Csaba, a Hungast Csoport kommunikációs igazgatója.

Nagy József, a Magyar Röplabda Szövetség operatív igazgatója megköszönte a szponzoroknak, hogy segítenek a tavaly is látott színvonalon megrendezni az idei
eseményeket, illetve jelezte, hogy a hazai szövetség támogatja a legjobb párosokat, amelyek az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális-kupára készülnek.
Nemcsak hazai versenyeket, hanem nemzetközi eseményt is rendeznek a nyáron. Az illetékes szervezetek a héten hagyták jóvá a helyszínváltoztatást és a magát a versenyt, így az idén Siófok helyett az országos döntőn már kétszer is remekül vizsgázó Lupa-tó lesz az 1 csillagos World Tour-viadal helyszíne.

blank

„Jövőre azt szeretnénk, hogy 2 csillagos legyen a verseny, az azt követő időszakra pedig még nagyobb terveket szövögetünk” – árulta el Szalay Balázs.

Az ob iránti érdeklődést jelzi, hogy a csepeli fordulóra nemenként egyaránt 31 páros nevezett, azaz nagy lesz a harc már a 16-os főtáblára kerülésért is.
A férfiaknál 2018-ban Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra győzött, ám Hajós már Benkő Balázzsal alkot egy párt.

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság programja:
05.31–06.02. Csepel (felnőtt+U14)
06.14–06.16. Siófok (felnőtt+U20)
07.05–07.07. Tata (felnőtt+U16)
07.19–07.21. Dunaújváros (felnőtt+U18)
08.03–08.04. Lupa tó (döntő)

blank

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top