Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (waterpolo.hu)

A Benedek-csapat kiütötte az olimpiai házigazdákat

Fotó: Facebook (waterpolo.hu)

A magyar férfi vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 14-5-re legyőzte az augusztusi riói játékokon házigazda brazil együttest a két csapat szombati olimpiai felkészülési mérkőzésén.

A két csapat legutóbb tavaly a világliga bergamói szuperdöntőjében találkozott egymással, akkor a magyar együttes 16-3-ra diadalmaskodott.

Ugyan Benedek Tibor szövetségi kapitány már kihirdette 13 fős olimpiai keretét, a kimaradók közül Tóth Márton és Bedő Krisztián is „besegített” a miskolctapolcai összecsapáson. A találkozó nyitó találatát éppen előbbi dobta. Az első felvonásban mindkét gárda sok hibával játszott.

A második negyedben beindult a magyar válogatott és hét góllal terhelte meg a dél-amerikaiak kapuját.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, a braziloknak egy-egy helyzetért is meg kellett küzdeniük, a magyarok ugyanakkor szinte kedvük szerint alakították ki a legtisztább lövőhelyzeteket is.

A zárófelvonást az újdonsült csapatkapitány, Varga Dénes két gólja nyitotta, majd ismét a Szolnok klasszisa villant szinte a félpályáról. Másfél perccel a vége előtt Erdélyi hibázott ötméterest, s ugyan Benedek Tibor még időt kért az utolsó támadás előtt, az eredmény nem változott.

A magyarok számára a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU Kupa, jövő héten péntektől vasárnapig a horvát, az ausztrál, és a grúz csapat lesz az ellenfél. Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja.

A hathetes felkészülés után a gárda július 30-án indul Rióba.

Eredmény:
MagyarországBrazília 14-5

Egy jó kedvű BENEDEK Tibor állt kameránk elé. Merthogy a fiúk megtették, amit kellett, remekül játszottak a brazilok ellen és jó dolgoztak egész héten. Két nap pihenő a jutalom. #waterpolo #waterpolohu #waterpolohungary #polonemzetveletek

Közzétette: waterpolo.hu – 2016. július 9.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top