Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (ContiTech Szeged Diapolo)

Nem lett döntős a Szeged

Fotó: Facebook (ContiTech Szeged Diapolo)

Nem jutott be az Eurokupa döntőjébe a Szeged vízilabdacsapata, miután az elődöntő szerdai visszavágóján – az idegenbeli egygólos vereséget követően – öt góllal alulmaradt az olasz Brescia együttesével szemben.

A Tisza-parti csapat egy hete a párharc első összecsapásán 9-8-as vereséget szenvedett a sorozatot korábban háromszor megnyerő olasz csapat otthonában, így jó eséllyel várhatta a visszavágót, amelyet nagyszerűen is kezdett a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A januári, belgrádi Eb-n bronzérmes válogatottban is helyet kapott fiatal Manhercz Krisztián értékesített egy büntetőt rögtön az elején, majd Varga II. Zsolt kapufás góljával 2-0-ra alakult az állás. A vendégek azonban még az első szünet előtt magukhoz tértek (3-3).

Mi több: a második játékrészt a keményebb védekezésre váltó olaszok két találata vezette fel. A szegediek horvát légiósa, Aljosa Kunac találata nyomán zárkózott közelebb a magyar együttes (4-5). Ám az egyenlítés elmaradt, már csak azért is, mert a Szeged két büntetőt is kihagyott, ugyanakkor a Brescia támadásai két alkalommal is sikeresek voltak (4-7).

A nagyszünet után Varga II. akciógólja élesztette újjá a hazai reményeket (5-7), amelyeket ugyanolyan gyorsan le is lohasztott a kétszer is eredményes itáliai gárda (5-9). A triplázó Varga találatára is volt vendégválasz, ráadásul kétszer egymás után (6-11).

A befejező negyedben már csak kármentés folyt a Szeged részéről, a vereség mértékének enyhítése maradt célnak, de még ezt sem sikerült teljesíteni (10-15), döntős a kettős győzelmet arató Brescia.

A Szeged férfi vízilabdacsapata harmadik alkalommal kerülhetett volna be európai kupafináléba. A korábbi kettő közül egyet – 1996-ban – elvesztett, egyet viszont – 2009-ben, Kásás Zoltán irányítása mellett – megnyert az Eurokupa jogelődjének számító LEN-kupában.

Férfi Eurokupa, elődöntő, visszavágó:

ContiTech-Szeged-Diapolo – Brescia (olasz) 10-15 (3-3, 1-4, 2-4, 4-4)

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top