Keresés
Close this search box.

Budapest karate vb-t is rendezhet

blank

A Magyar Karate Szakszövetség törekvéseit jelenlétével erősítette Deutsch Tamás a Linzben rendezett sportági vb-n, amelyen magyar sikerek is születtek. A korábbi sportminiszter jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosokért felelős tagozatának vezetőjeként a MOB alelnöke, egyúttal az MTK elnöke, amelynek karate szakosztálya az egyik legeredményesebb a hazai karate klubok közül.

Deutsch Tamás a vb-n – Dr. Mészáros János MKSZelnökkel együtt – megbeszélést folytatott a Karate Világszövetség, a WKF elnökével, a spanyol Antonio Espinos-szal.

A találkozón a magyar sportvezető megerősítette a Magyar Karate Szakszövetség szándékát, hogy 2022-ben hazánk rendezze a felnőtt karate világbajnokságot. Szó esett a 2024-es olimpia budapesti megrendezésének lehetőségéről is. Ezzel kapcsolatban Espinos arra kérte a magyar tárgyalópartnereit, hogy támogassák a karatét, és a sportág (miután 2020-ban története során először a rendezők jóvoltából ott lehet a tokiói olimpián) az ötkarikás játékok elnyerése esetén a magyar fővárosban is kerüljön a programba. Deutsch Tamás hangsúlyozta: Magyarország számára is fontos a karate 2024-es olimpiai szereplése, és az is, hogy Budapest egy ötkarikás játékokat megelőzően felnőtt világbajnokságnak is otthont adjon.

A 118 országot felvonultató karate világbajnokságon Magyarország Tadissi Martial révén egy ezüstéremmel az előkelő kilencedik helyen zárt az éremtáblázaton. Az épekkel együtt megrendezett para-karate vb-n Csatári János is második lett, neki személyesen is gratulált a MOB alelnöke.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top