Keresés
Close this search box.

Két magyar arany egyéni összetettben a Budapest Kupán

blank

Fantasztikus eredményekkel zárult a III. Budapest Kupa első napja, ugyanis Kiss Balázs és Balázs Krisztián egyéni összetettben az első pozícióban zárt. Továbbá az 1-es korcsoport 8, a 2-es korcsoport 11, a 3-as korcsoport pedig 6 finálét szerzett.

A III. Budapest Kupa fiú utánpótlás nemzetközi tornaversenye a budapesti Tornacsarnokban került megrendezésre, ahol három korcsoportban mérték össze tudásukat a versenyzők.
A magyarok közül az 1-es korcsoportban induló Kiss Balázs megnyerte az egyéni összetettet, továbbá mind a hat szeren finalista lett. Szintén az 1-es korosztályból Siket Olivér lólengésben, Kovács József pedig gyűrűn jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőkbe. 
A 2-es korcsoport is kitett magáért, ugyanis Balázs Krisztián szintén felállhatott a dobogó tetejére egyéni összetettben, továbbá talajon, gyűrűn, korláton és nyújtón jutott fináléba. Az EYOF kerettagok közül Mészáros Krisztofer talajon, gyűrűn, korláton és nyújtón döntőzik, míg Rengei Balázs lólengésben, Tomcsányi Benedek pedig lólengésben és gyűrűn kvalifikálta magát a legjobbak közé.
A 3-as korosztály szintén kiválóan tornázott, hiszen Molnár Botond egyéni összetettben a negyedik lett és négy szeren, talajon, gyűrűn, korláton és lólengésben jutott döntőbe, Závory Szilárd pedig talajon és ugráson mutatkozik be a szerenkénti finálékban.

Puskás Jenő, fiú utánpótlás szövetségi kapitány: A legkisebbek nagyon ügyesek voltak, több finálés helyet is szereztek, életük első nagy nemzetközi versenye volt, nagyon büszke vagyok rájuk. Az EYOF-os korosztály feljövőben van, javul a formájuk. A legnagyobbaktól is sok szép gyakorlatot láthattunk. Akiket külön ki kell emelnem, az a Kiss Balázs és a Balázs Krisztián, ugyanis mindketten megnyerték az egyéni összetettet a saját korosztályukban. Hosszú napon vagyunk túl, mindenki elfáradt fejben és fizikálisan egyaránt, remélem vasárnapra, a szerenkénti döntőkre mindenki összeszedi magát, és talán jobb gyakorlatokat is csinálnak, mint a selejtezőben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top