Keresés
Close this search box.

Szombaton rajtol a 28. Magyar Kupa

blank

Május 6-án kilencvenhét játékossal veszi kezdetét a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó versenye, a 28. Magyar Kupa. A kétnapos bajnokságnak a Balaton Golf Club ad otthont, mely immáron játszhatóbb pályával várja a bajnoki címért versengőket. A szombaton kilenc órakor rajtoló flight-ban ott találjuk a címvédőt, egyben kétszeres junior bajnokunkat, Závaczky Bálintot, a match play és junior bajnok Greff Bálintot és a felnőtt válogatott tagjaként, egykori amatőr bajnokunkat, Szeberényi Mátét. Őket a régi sikerek után immár a felnőtt válogatottba visszatérő ifj. Tóth János, Holló Zsombor, és a Klubcsapatbajnokság győztes csapatában versenyző Kötél Bence követi.

A juniorok számára jól sikerült a felkészülés,ezúttal szinte a teljes válogatott keret elütőre áll, Bertényi Bence, Czerneczki Laura, Jaczkovics Emma, Kiss Polett Karolina, Rózsa Dani, ifj. Sárközy Richard, Somogyi Bence, Szántó Sára és Tóth Maya Napsugár is versenybe száll a bajnoki címért. Szabó Antónia, magyar amatőr bajnoknőnk és Lengyel Lilla azonban már a felnőtt válogatott mezében versenyez.

Bajnokok sora hiányzik azonban a mezőnyből, hiszen Briglovics Boróka, kétszeres junior bajnok, Vadkerti Adél, match play és kétszeres kupa bajnok, Rózsa Dávid, magyar amatőr bajnok, a Junior Tour bajnoka, az év junior fiú golfozója,  ifj. Csiki Péter valamint Csányi Olivér, az év férfi golfozója, a Ciprus Open 3. helyezettje ezúttal az iskolapadokban bizonyítják, hogy nem csak a golfpályán, de a tanulmányaikban is érettek újabb sikerek elérésére.

A tizenöt éves címvédő Závaczky Bálint a korábbi évekhez képest korábban kezdte a szezont, ezért várhatóan jóval összeszedettebb lesz a játéka. A téli felkészülés, valamint a junior válogatott ciprusi edzőtáborozása után Szlovákiában és Szlovéniában versenyzett. Majd az EOHT következett, ahol Bálint érezte, jó formában van, amit az is igazolt, hogy öt match play összecsapásából négyet sikerült megnyernie és ezzel a magyar csapat legjobb eredményét érte el.

 „A Magyar Kupa előtti hétvégét tanulással és pihenéssel töltöttem, hátra van még néhány vizsgám, ezért igazi kikapcsolódás lesz a hétvégi golfozás. Jó érzéssel gondolok vissza a tavalyi kupa győzelmemre, hiszen minden idők legfiatalabbjaként nyertem meg a versenyt par alatti score-ral. A tavalyi évhez képest nagymértékben változtak ütés távolságaim, így már napok óta tervezgetem az új pályastratégiát.” – számolt be a címvédő Závaczky Bálint a felkészülésről.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top