Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Asztalitenisz Szövetség)

A győzelem ellenére a másodosztályban a magyarok

Fotó: Facebook (Magyar Asztalitenisz Szövetség)

Habár az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatának rájátszásában a magyar férfi csapat a keddi, minszki visszavágón 3-2-re legyőzte a fehéroroszokat, azonban így is a második vonalnak számító challenge divízióban szerepel majd a szeptemberi, luxembourgi kontinensviadalon, mivel összesítésben az ellenfél bizonyult jobbnak, aki majd az élvonal tagja lesz az Eb-n.

A magyar és a fehérorosz nemzeti együttes egyaránt második helyen végzett a selejtezőcsoportjában, így került a playoffba. A múlt heti első meccset 3-1-re nyerték a fehéroroszok.

A párharc kedden úgy folytatódott, ahogy múlt hétfőn, a Marczibányi téren befejeződött, Vlagyimir Szamszonov és Szudi Ádám csatájával. Akkor 3-2-re győzött a világranglistán 12., 41 éves Szamszonov, s most is ő diadalmaskodott, de ezúttal simábban, három játszmában. A nála húsz esztendővel fiatalabb Szudi most csupán 16 pontot tudott gyűjteni.

A folytatásban Pavel Platonov és Nagy Krisztián mérkőzését figyelhette a közönség, amely a végén ismét a hazai játékos sikerének tapsolhatott, Nagy csupán a második szettet tudta szoros csatában megnyerni. Ezzel el is dőlt a párharc, mivel a magyarok innentől kezdve legfeljebb 3-2-re nyerhettek.

Ezt végül meg is tették, sorrendben Ecseki Nándor, Nagy és végül Szudi is hozta a gyakorlatilag már tét nélküli összecsapását – utóbbi játékos 0-2-ről fordítva, meccslabdákat is hárítva nyert -, így magyar siker lett a vége, igaz, ez az első osztályhoz nem volt elegendő.

A magyar női válogatott már korábban befejezte szereplését a selejtezőben, százszázalékos teljesítménnyel megnyerte csoportját, így a bajnoki divízióban szerepelhet majd az Eb-n.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top