Keresés
Close this search box.

Babos elhasalt Muguruzával szemben

Két szettben kikapott Babos Tímea a negyedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a legjobb 16 között szerdán a 2,8 millió dollár (781,7 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán.

A 22 évesek csatájában a magyar játékos rögtön elvesztette adogatását, utána viszont remekül tartotta magát a világranglista ötödikje ellen. Az újabb bréket 4:2-nél azonban nem tudta elkerülni, 5:2-ről pedig a tavaly wimbledoni döntős Muguruza kiszerválta az első szettet.

A szünetben Babos lehívta edzőjét, a monacói Thomas Drouet-t, ennek eredményeképpen a második felvonás sokkal kiegyenlítettebb lett. A felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, majd Babos elvesztette adogatását, és mivel ezután nem élt három bréklabdájával, Muguruza hozta a szettet és a meccset is.

A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

Babos a honlapján úgy nyilatkozott, hogy sajnálja a meccset. „Az első szett azért volt ennyire sima, mert ekkora ütővel talán tavaly Wimbledomban játszottam, Serena Williams ellen. Elképesztő, hogy Muguruza milyen sebességgel játszott”. Hozzátette: nem érezte igazán a játék sebességét – pláne úgy, az elmúlt négy mérkőzésén Errani, Brengle, Vinci és Niculescu személyében inkább játékosabb ellenfele volt.

A magyar játékos kifejtette, a második szettben agresszívabb stílusra váltott, ami jobban működött.

„Azt gondolom, hogy elég jó színvonalú volt a második szett. Sajnálom, hogy így alakult, de próbálok pozitív maradni. Mégiscsak egy jó hét volt egyesben és még ott van a páros is” – tette hozzá.

Eredmény, egyes, nyolcaddöntő:

Muguruza (spanyol, 4.)-Babos 6:2, 7:5

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top