Keresés
Close this search box.
Fotó: hunfencing.hu

Hatodikként végeztek a magyarok

Fotó: hunfencing.hu

A hatodik helyen fejezte be a magyar férfi kardvívó-válogatott a győri csapat világkupa-versenyt.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású együttes a törökök ellen könnyed győzelemmel „melegített”, a negyeddöntőben viszont már erősebb ellenféllel, a franciákkal csapott össze, és egy tussal kikapott. A hazai csapatnak komoly esélye volt a győzelemre, főleg akkor, amikor hat pár után 30-22-re vezetett. A folytatás azonban nem jól alakult, Gémesi egytusos veresége Maxence Lambert-rel szemben még nem volt gond, de azután a felkészülését csak nemrégiben elkezdő, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi nyolc találattal kapott ki a csereként beállt Tom Seitztól, így már a franciák vezettek eggyel. A kilencedik párban Szatmári és Vincent Anstett döntetlennel zárt úgy, hogy a magyar kardozó 44-41-re meglépett, aztán négy tust kapott, ami a franciák számára elődöntőt ért.

A magyarok a folytatásban az ötödik helyért küzdhettek, és első pástra lépésük alkalmával le is győzték az amerikaiakat, végül azonban kikaptak a németektől. Utóbbi összecsapáson Szatmárinak nem jött össze a záróasszó, 40-35-nél kezdhetett, de Maximilian Kindler fordítani tudott.

Az Audi Arénában rendezett világkupa szombaton véget ért egyéni versenyében Szatmári bronzérmes lett, Szilágyi pedig az ötödik helyen végzett a 184 fős mezőnyben.

A Zarándi Csaba csapat-vk-n 19 válogatott indult vasárnap.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top