Hetedik helyen végzett a férfi kardcsapat a vk-n

A varsói világkupaversenyen a hetedik helyen zárt a magyar férfi kardcsapat.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász összeállítású együttes a viadal honlapja szerint a negyeddöntőért 45-36-ra legyőzte a spanyolokat, azután viszont 45-42-re kikapott a németektől, így nem jutott be az elődöntőbe. A folytatásban előbb ismét egy vereség következett, a dél-koreaiakkal szemben 45-39-re maradtak alul a magyarok, akik végül 45-27-re verték a franciákat.

Férfi kardban nem rendeznek versenyt a riói olimpián, így ebben a szakágban csak egyéniben lehet kvótához jutni. A londoni játékokon aranyérmes Szilágyinak ez már megvan, míg a megszerezhető másikért Decsi és Szatmári verseng.

A női kardozók a hétvégén Belgiumban, Sint-Niklaasban léptek pástra, ahol a Kelecsényi Mirabella, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra alkotta csapat a 10. helyen végzett. Az már korábban eldőlt, hogy a válogatott nem lehet ott a nyári játékokon, a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint ugyanakkor Márton Anna olimpiai indulása szinte biztossá vált azzal, hogy a lengyelek – többek között a magyarok legyőzésével – csapatkvótához jutottak. Mégpedig azért, mert a magyar kardozó egyik közvetlen ellenfele, Aleksandra Socha ezzel kiszállt az egyéni kvalifikációért zajló küzdelemből.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top