Keresés
Close this search box.

Megújulás, fejlődés, olimpiai felkészülés

blank

Folyamatos megújulás, folyamatos fejlődés. Ezt tűzte zászlajára a Szalay Balázs vezette Magyar Szörf Szövetség, amely eddig tartja is magát ígéretéhez – a két hét múlva rajtoló szezonban is izgalmas újdonságokkal várja versenyzőit. A Spíler TV Magyar Szörf Bajnokság öt fordulóból álló sorozat, amelyről hetente félórás magazinműsorban számol be a sportcsatorna. Az elnök hatalmas sportdiplomáciai sikerről is beszámolt: hazánk megszerezte a 2020-as világbajnokság rendezési jogát.

„Nagyon köszönjük a Spíler TV-nek, hogy mellénk állt, megállapodásunk lehetővé teszi, hogy a televízióban is bemutassuk a szörföt – nyilatkozta Szalay Balázs. – Heti félórás magazinról beszélünk – az elsőt június 1-jén láthatják a nézők a Spíler 1 műsorán –, amelyek bemutatják majd a hazai windsurf életet, beszámolnak a versenyeinkről, megismertetik a nézőket a vitorlákkal, a deszkákkal, a sportág rejtelmeivel, ami hatalmas lépés a sportág szempontjából. Ami magát az ötfordulós bajnokságot illeti: ettől az évtől kezdve kis szeles freestyle versenyeket is rendezünk, s a négy kiemelt osztály dobogós helyezettjei pénzdíjjal gazdagodnak a Fa jóvoltából. Ez talán a fiatalok számára is vonzóvá teszi a sorozatot, mint ahogyan a Vento Windsurfboltfelajánlása is, amely az előbb említett kis szeles freestyle kategória győztesét díjazza vitorlával.”

A jó hangulatról, a fesztivál-jellegről a Red Bull buliautója gondoskodik minden helyszínen. S ez ugyanúgy a fiatalokat célozza, mint a Spíler TV műsortematikája. Ezt Hetthéssy Zoltán, a Spíler TV csatornamenedzsere is megerősítette.

„Csatornánk a prémiumsportok otthona, és a szörf bajnokság nagyon illik a portfóliónkba – mondta Hetthéssy Zoltán. – A magazin formátum azért is nagyon jó, mert a versenyek izgalma mellett így egy kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé is, még érdekesebbé tehetjük a sportágat. A szörf ugyanakkor a csatorna számára is hasznos abból a szempontból, hogy olyan prémium sportág, amellyel nyitni tudunk a fiatalok felé.”

A sajtótájékoztató vendége volt két olimpikonunk, Cholnoky Sára és Gádorfalvi Áron is – mindketten elkezdték a felkészülést a tokiói játékokra.

Cholnoky Sára: „Túl vagyunk egy hosszabb edzés- és versenysorozaton külföldön, de nagyon örülünk, hogy a hazai versenyszezon is elkezdődik. Az egyik kedvenc versenyhelyszínem itthon Aliga, nagyon jó, hogy a szörfszövetségnek ott van a központja, mert így sokkal jobbak a lehetőségeink a felkészülésre, mint korábban. Külföldön minden szeles helyet kedvelek, hamarosan megyünk a Garda-tóra is edzeni, hogy megismerjük a szeptemberi világbajnokság helyszínét, ugyanis az idén ezen van a fókusz. Kilenc olimpiai kvótát osztanak itt, bízom benne, hogy enyém lesz az egyik.”

Gádorfalvi Áron: „Az utóbbi két évben dobogóra álltam a raceboard Európa-bajnokságon, úgyhogy szeretném ezt a jó sorozatot idén is folytatni, s úgy érzem, van is rá esélyem. A vállműtétem után tavaly szeptemberben kezdtem a felkészülést, jó formában érzem magam, egyértelműen a győzelemre hajtok a raceboard kontinensviadalon. Az olimpiai felkészülés is jól halad, nemrég tértünk haza az RSX Európa-bajnokságról, ahol bekerültem az Arany-csoportba, afféle felmérő versenynek szántuk ezt, és megfeleltünk rajta. A világbajnokságon is minimum az Arany-csoport a cél, mert akkor van esély az olimpiai kvótaszerzésre. A hazai bajnoki futamok is a felkészülést szolgálják majd.”

A Spíler TV Magyar Szörf Bajnokság május 25-26-án kezdődik Aligán, itt tíz osztályban mérik össze tudásukat a legjobb magyar versenyzők. Akiknek hamarosan lehetőségük lesz arra is, hogy a világ élmezőnyével mérkőzzenek, jövőre ugyanis hazánkban rendezik a windsurf világbajnokságot.

„Rendeztünk már Európa-bajnokságot, jövőre pedig Balatonfüreden tartjuk meg a windsurf világbajnokságot, ahol a hazai versenyzők összemérhetik tudásukat a sportág legjobbjaival, s talán kihasználhatják a hazai pálya adta lehetőségeket. A Balatonon ugyanis, ezt tudjuk, nagyon sokat számít a helyismeret” – tette hozzá Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top