blank

Megvan Babosék első ellenfele a WTA Finals-en

blank

Megtörtént a sorsolás, s kiderült: Babos Tímea és Andrea Hlaváčková ellenfele Andreja Klepač és María José Martínez Sánchez lesz a 2017-es WTA Finals első fordulójában.

Helyi idő szerint kedden délután párosban is elkészítették a sorsolást Szingapúrban a 7 millió dollár (1,8 milliárd Ft) összdíjazású WTA Finalsre: Babos Tímea és Andrea Hlaváčková ellenfele Andreja Klepač és María José Martínez Sánchez lesz. A magyar-cseh kettőst a 4. helyen emelték ki a szezonzáró világbajnokságon.

„Nagyon-nagyon jól szervezett és szuper esemény volt a sorsolás. A ceremónia előtt egy remek ételkóstoláson vettünk részt. Jól sikerült minden, szuper volt. A sorsolásról annyit, hogy az egyik legveszélyesebb és legnehezebb ellenfelet kaptuk meg a lehetséges négy párosból. Klepač és Martínez Sánchez nagyszerű és veszélyes kettőst alkot. Ez az utolsó versenyem a 2017-es szezonban, szeretnék nagyon jól játszani és szeretném élvezni a versenyt. Ez a legfontosabb. Mindent megteszek a felkészülés során és majd a negyeddöntőben is!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján (babostimea.hu).

Az idei nyolcas mezőnyből két páros kényszerű okból hiányzik. A tavaly a WTA Finalsen döntős, ötszörös Grand Slamgyőztes Bethanie Mattek-Sands – Lucie Šafářová kettős amerikai tagja még Wimbledonban szenvedett súly térdsérülést. Lucie Hradecká pedig október 10.-én jelentette be, hogy szintén térdprobléma miatt nem léphet pályára Kateřina Siniaková oldalán.

A szingapúri ceremónia legfőbb díszvendége Martina Navratilova volt.

A 24 éves magyar játékos 12., míg cseh társa 6. a legfrissebb világranglistán.

Az 1986. március 13.-án született Klepač 23. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása legjobbja. Eddig 5 WTA– és 13 ITFversenyt nyert ebben a műfajban. A szlovén idén veretlen maradt Tokióban, elődöntős volt Sydneyben és Nürnbergben, az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban egyformán a 3. fordulóig jutott, míg a US Openen negyeddöntőt játszott. Valamennyi alkalommal Martínez Sánchez volt a társa.

Az 1982. augusztus 12.-én született Martínez Sánchez szintén a 23. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 4. (2010. július 5.) volt. Eddig 18 WTA– és 22 ITFversenyt nyert párosban. A Roland Garroson 2010-ben és 2012-ben, míg a US Openen 2012-ben volt elődöntős. A 2009-es szezonban Nuria Llagostera Vives oldalán megnyerte a WTAvilágbajnokságot.

A magyar játékos harmadszor lép pályára a WTA Finalsen: 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a csoportkörben Kristina Mladenovic (francia) oldalán, míg tavaly a negyeddöntőben búcsúzott Jaroszlava Svedovával (kazah). Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le a párosversenyt Szingapúrban.

Babos és Hlaváčková idén hatszor jutott döntőbe közösen a WTA Touron. A magyar-cseh kettős Rabatban, Quebec City-ben és Taskentben (valamennyi WTA International besorolású torna) maradt veretlen, míg Madridban és Pekingben (mindkettő Premier Mandatory) elveszítette a finálét. Ezúttal Premierversenyen került a végjátékba Babos Tímea és Andrea Hlaváčková. A magyar játékos januárban az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán győzött Sydneyben, míg a cseh játékos a kínai Peng Su-ajjal nyert Sencsenben, valamint szintén döntőt játszott az Australian Openen és Dubajban. Timi és Andrea Hlaváčková negyeddöntős volt a szezon utolsó Grand Slamversenyén, a US Openen.

Idén Cincinnattiben a 2. fordulóban a magyar-cseh kettős 2:6, 7:6, 10-7-re győzött a szlovén-spanyol páros ellen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top