blank

Olimpián is indítana magyar golfozót a hazai szövetség

blank

A Profi Golf Sportági Szövetségnek a legfontosabb célja az, hogy a 2020 vagy 2024-es olimpián magyar játékos is indulhasson.

Nagy Csaba elnök a szövetség keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet – amelyet tavaly januárban hoztak létre – idei terveiben szerepel, hogy a profi játékosok számára profi körülményeket teremtsen, megfelelő versenyeztetéssel. Hozzátette, az elképzelésük szerint a Magyar Golf Szövetség a megfelelő utánpótlást biztosítaná.

Makszin Áron főtitkár kiemelte, a szervezet azért is jött létre, mert azokban az országokban, amelyekben magas szinten űzik a sportágat, a profikat tömörítő szövetség külön működik. Jelezte, hogy szeretnének a jövőben rangos nemzetközi versenyeket Magyarországra hozni, az edzőképzés által bővíteni kívánják a hazai szakemberek táborát és be akarnak kerülni a Nemzetközi Profi Golf Szövetség (PGA) európai szervezetébe is.

Idén a profi válogatott hat játékosból áll, Hahn Roland, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Palanszki Benjamin, Eiring Kristóf és Petkovics Bálint képviseli a magyar színeket a versenyeken.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top