Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (India Open 2017)

Póta és Ekholm megnyerte az újdelhi páros döntőt

Fotó: Facebook (India Open 2017)

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm megnyerte a párosversenyt Újdelhiben, az asztaliteniszezők World Toursorozatának indiai tornáján.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a második helyen kiemelt magyar, svéd duó előbb egy indiai riválist, majd egy tajvanit vert 3-0-ra, s a vasárnapi fináléban az elsőként rangsorolt hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettős volt az ellenfele. Az ázsiai rivális kétszer is vezetett, de Pótáéknak mindkétszer sikerült egyenlíteniük, a döntő szettben pedig már ők irányítottak.

A magyar, svéd páros tavaly szeptemberben, Csehországban már nyert WTverseny, idén januárban, Budapesten pedig ugyancsak döntőt játszhatott, akkor azonban kikapott.

„Nagyszerű érzés World Tour-viadalt nyerni. Nagyon boldogok vagyunk. Az életben is jó barátságot ápolunk, ez a siker nagyon sokat jelent nekünk!” – mondta az újdelhi diadal után Póta és Ekholm, akik összesen ötezer dollárt kaptak sikerükért.

Póta Georgina egyesben harmadik kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott, ez 2200 dollárt jelentett számára, így összesen 4700 dollárral (1,36 millió forint) zárt.

Az Újdelhiben zajló torna 150 ezer dollár összdíjazású.

Eredmény, női páros, döntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 2.)-Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 1.) 3-2

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top