Fotó: MTI/Illyés Tibor

Póta újabb győzelemmel nyolcaddöntős

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Póta Georgina második csoportmérkőzését is megnyerte pénteken a női asztaliteniszezők világkupáján, a kanadai Markhamben, így ismét bejutott a legjobb 16 közé.

A 2014-ben elő-, tavalyelőtt és tavaly pedig nyolcaddöntős magyar játékos – a világranglista 32. helyezettje, a verseny tizedik kiemeltje – a kínai születésű, ausztrál Jian Fang Lay legyőzése után párostársával, a svéd Matilda Ekholmmal csapott össze. Bár a skandináv pingpongos sokkal jobb játékerőt képvisel, mint az első rivális – 44. a nemzetközi szövetség rangsorában -, ő sem okozott túl sok gondot Pótának. Csak a harmadik és az ötödik szett lett Ekholmé, a magyar játékos most is magabiztosan nyert. Az utolsó játszmában az ellenfél egyetlen pontot sem tudott csinálni.

Két győzelmével Póta már biztosan a csoport élén végez, Ekholm és Lay pedig később ki-ki meccset játszik majd egymással a másik továbbjutó helyért.

A négy, egyenként háromfős csoportból az első két-két játékos kerül a 16 közé – az első nyolc kiemelt itt kapcsolódik be a küzdelembe -, és szombaton, magyar idő szerint 17 órától már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Az idei világkupa pénzdíja 150 ezer dollár, ebből a győztes 45 ezret kap.

Eredmény, B csoport, 2. mérkőzés:
Póta GeorginaMatilda Ekholm (svéd) 4-2

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top