Keresés
Close this search box.

„A MÚSZ mindenfajta erőszakot elítél”

blank

Hargitay András, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó szerint a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) mindenfajta erőszakot elítél, de nem zárja ki, hogy a bizonyságát is megkapja annak, amit Kiss László állít.

Az utánpótlás szövetségi kapitánya pénteken, azt követően nyilatkozott, hogy Kiss László csütörtökön lemondott felnőtt szövetségi kapitányi posztjáról.

Hargitay András nyilatkozatában szomorúan értékelte a történteket.

„Nagyon nagyra értékelem, hogy a Halhatatlanok Klubja nem fordított azonnal hátat az eddig általa nagyra becsült Kiss Lászlónak” – szögezte le az utánpótlás-kapitány. Hozzátette: ugyanakkor nagyon bántja, hogy van olyan tekintélyes sportvezető, aki két-három nappal ezelőtt még dicsőítette Kiss Lászlót, tegnap viszont már egy mondatra sem méltatta.

„Pedig Kiss László neki is, nekem is és többeknek elmondta, hogy 1961-ben nem az történt, amit a perirat rögzített. Véleménye szerint egy koncepciós per egyik áldozata volt, mert bizony abban az időszakban ilyenek is zajlottak, de ő igenis be fogja bizonyítani, valójában mi történt. Kijelenthetem, hogy a MÚSZ mindenfajta erőszakot elítél, de – érthető módon – nem zárja ki, hogy a bizonyságát is megkapjuk annak, amit Kiss László állít” – hangsúlyozta a MÚSZ alelnöke.

A szakember elmondta, nagyon bízik benne, hogy megnyugszanak a kedélyek, majd így folytatta:

„Kijelenthetem, hogy remek csapatunk van, a sportolóktól, edzőktől, vezetőkig bezárólag. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat vonultatunk fel, az előttünk álló Európa-bajnokságon, olimpián, a 2017-es világbajnokságon több győzelemre esélyes klasszissal rendelkezünk” – mondta, kitérve arra is, hogy a MÚSZ elnökét, Gyárfás Tamást úgyis, mint a FINA alelnökét idén a nemzetközi úszószövetség Gold Pinnel tüntette ki, amelyet annak ítélnek, aki a legtöbbet tette a világ úszósportjáért.

„Számomra elkeserítő, hogy őt, mint ahogy a szövetséget, azért is támadják, mert kiállt az évtizedek óta szakmailag itthon és világszerte elismert Kiss László mellett, holott szerintem éppen az lett volna a visszatetsző, ha nem ezt teszi” – jelentette ki Hargitay András.

Szerdán a Magyar Úszó Szövetség vezetése és az edzőbizottság egyformán változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót. Ugyanakkor a világbajnok Cseh László csütörtökön Facebook-oldalán jelezte, nem kapott meghívót az elnökségi ülésre és nem vett részt rajta. A MÚSZ sajtóosztálya a Népszabadsággal azt közölte, nem az elnökség, hanem a szövetség szűkebb vezetői köre állt ki Kiss László mellett.

Az ügy miatt a Demokratikus Koalíció pénteken lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökét.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top