Keresés
Close this search box.
tothzita

A síző Tóth Zita az Európa Kupában készül a vb-kre

Tavalyi világkupás debütálása után a válogatott Tóth Zita az alpesi sí Európa Kupában is próbára teszi magát, s legközelebb pénteken és szombaton áll rajthoz műleskiklásban az olaszországi Valle Aurinában.

A Vasas 20 éves sízője tavaly a vk söldeni szezonnyitóján mutatkozott be óriás-műlesiklásban, majd Zágrábban műlesiklásban is elindult, emellett szerepelt az Európa Kupában is. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a pekingi téli olimpikon – aki a világranglistán a legjobb magyar – két főversenye a szezonban a felnőtt és az ifjúsági világbajnokság lesz, addig az EK-ban és várhatóan a vk-ban szerez rutint.

Zitának idén egyértelműen az Európa Kupa-pontszerzés a célja, de szlalomban akár a világkupapont is elérhető” – mondta Szepesi Bertold, az alpesi szakág nemrég kinevezett szövetségi kapitánya, aki az utóbbi években elsősorban Tóth Zita és Úry Bálint edzőjeként tevékenykedett. – „A cél szintet lépni mind tudásban mind versenyzésben, emellett a top 10-be kerülés az ifjúsági vb-n műlesiklásban.”

Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy Tóth céltudatos és kitartó síző, aki a technikai számokban egyre jobban teljesít.

Kiváló szakemberekből álló stáb áll mögötte, akik felkészítik a szezonbeli kihívásokra. Már tavaly is elindult az Európa Kupa-sorozatban, melynek egyik versenyén a 44. helyen végzett. Idén újabb tapasztalatokat szerezhet, melyeket a jövőben előnyére fordíthat, és a világ legjobb sízőivel felveheti a versenyt” – tette hozzá.

(Forrás: MTI, nyitókép: skihungary.hu)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top