Keresés
Close this search box.
Fotó: olimpia.hu

„Ekkora csapattal még nem vettünk részt EYOF-on”

Fotó: olimpia.hu

Kedden döntött a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége a 2018-as pjongcsangi olimpián, illetve a július végi, győri nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) részt vevő magyar csapat vezetőjéről.

A MOB honlapjának beszámolója szerint a téli ötkarikás játékokon Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, míg az első hazai ötkarikás eseményen Bartha Csaba főtitkár vezeti majd a magyar csapatot. Utóbbival kapcsolatban Borkai Zsolt elnök – aki egyben Győr polgármestere – emlékeztetett rá, komoly fejlesztések történtek a Rába-parti városban, a szervezők jól állnak az előkészületekkel. A magyar versenyzők létszáma várhatóan 152 lesz.

„Ekkora csapattal még nem vettünk részt EYOF-on” – idézi az olimpia.hu Borkai Zsoltot.

A MOB elnöke a beszámoló szerint tájékoztatást adott a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat visszavonásáról is a vezető testületnek, amely az új sporttörvény hatályba lépését – egyben a tagozatok kiválását – követően a korábbiakhoz képest kisebb létszámmal működik. Emellett köszöntötte többek között az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dánielt, akit a riói olimpián beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába, s így a hazai ötkarikás szervezet elnökségének tagjává vált.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top