Keresés
Close this search box.

Ennyi volt: leveszi az egyik akadémiáról a kezét a MÖSZ

blank

A hajdúszoboszlói Papp László Akadémia finanszírozásának megszüntetéséről döntött a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége az akadémiák átvilágítása után.

Az áprilisi tisztújítást követően Erdei Zsolt elnök és az új elnökség szinte azonnal kezdeményezte az egyesületek, régiók és akadémiák működésének teljes körű ellenőrzését, a finanszírozási rendszer átvilágítását. Az április 15-én indult munkát a MÖSZ szakemberei mellett külső sportszakmai auditor végzi, s a végleges eredményeket és következtetéseket október 31-én hozzák nyilvánosságra.

A Papp László Ökölvívó Akadémiával kapcsolatban ugyanakkor már most döntést hozott az elnökség, miután a vizsgálatok szerint annak finanszírozása – a megadott kritériumokat figyelembe véve – nem indokolt.

A MÖSZ tájékoztatása szerint a szövetség főtitkárát azzal bízta meg a testület, hogy a következő elnökségi ülésre tegyen javaslatot az akadémiai rendszer működésére és a támogatások elosztására a 2018-as évre vonatkozóan.

Az elnökségi ülésen arról is szó volt, hogy a sportág legendás alakjának, Papp Lászlónak az emlékét a jövőben is kiemelten igyekszik ápolni a szövetség, ezért a következő évtől a MÖSZ ismét szeretné megrendezni a háromszoros olimpiai bajnokról elnevezett emlékversenyt, s tervbe vette a Papp Lászlódíj újbóli bevezetését, melyet mindig az adott év legjobb utánpótláskorú versenyzője kapna meg.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top