blank

Erdős bravúrjával a férfiak legyőzték az oroszokat

blank

A magyar férfiválogatott Erdős Viktor bravúros győzelmével 2,5-1,5-re felülmúlta a címvédő és első helyen kiemelt orosz együttest a sakkozók Krétán zajló 21. csapat Európa-bajnokságának keddi, negyedik fordulójában.

Erdős világossal azt a Jan Nyepomnyascsijt múlta felül, aki őt több mint 100 Élő-ponttal előzi meg a világranglistán. A másik három táblán Lékó Péter, Rapport Richárd és Almási Zoltán is döntetlent ért el.

A mostanáig egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel listavezető oroszokat ezzel a sikerrel megelőzték a magyarok, akik korábban két győzelmet és egy döntetlent értek el.

A női csapat ugyanakkor ismét kikapott, ezúttal Ukrajnától 3-1-re. Lázárné Vajda Szidónia és Gara Anita egyaránt sötéttel kényszerült a parti feladására, míg Hoang Thanh Trang és Papp Petra döntetlent játszott ellenfelével. A magyarok két sikerrel rajtoltak, amit a Grúziától és az Ukrajnától elszenvedett vereség követett.

A négytáblás, kilencfordulós svájci rendszerű kontinensviadalon egyetlen szabadnap lesz, csütörtökön. Mindkét nemnél az oroszok a címvédők.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top