Keresés
Close this search box.

Száz fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány

blank

Száz tehetséges fiatal sportolót díjazott tegnap a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata olyan általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak biztos, kiszámítható hátteret jelent.

Az idén tavasszal meghirdetett pályázatra a 10-18 évesek kategóriájában 756 pályázat érkezett be, ebből 85 pályázatot támogat az alapítvány – köztük két páros versenyzőt –, összesen 27 millió forint értékben. A 18 éven felülieknek szóló Sport Klasszis kategóriában a beérkező 26 pályázatból 13-at díjaztak, összesen 5 millió forint értékben. Így idén összesen 32 millió forintos támogatást nyújt az alapítvány száz kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolónak. A pályázatok három körös elbírálását a MOL Alapítvány kuratóriuma végezte, egy szakértői zsűri segítségével. A pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhettek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

A díjakat a MOL támogatottja, Hosszú Katinka úszó adta át az ifjú tehetségeknek.

„Világrekordot is állíthanánk most az egy négyzetmétere jutó tehetséges sportolók számával” – jegyezte meg nevetve Hosszú Katinka úszó az ünnepélyes díjátadón, hozzátéve, hogy „igazán öröm látni, hogy hazánkban ennyi kiemelkedő fiatal sportoló van, pedig az úton, amelyen elindulunk, sok akadállyal kell megküzdeni az álmainkért. Ne feledjétek, hogy ha ezen az úton nem egyedül vagyunk, ha a sikereket van kivel megosztanunk, akkor lesz igazán édes a győzelem!”

A száz támogatott közt ott van Pusztai Liza, kadét világ– és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar kardvívó, akit már 2016 óta támogat az alapítvány, illetve Özbas Sofi ifjúsági olimpiai bajnok cselgáncsozó és Karai Levente, junior Európa-kupa győztes triatlonista is. Péni István ifjúsági olimpiai- és ötszörös junior Európa-bajnok sportlövő eszközvásárlását 2011 óta segíti a MOL Tehetségtámogató Program Sport. A sportoló idén elnyerte a 18 éven felülieket támogató Tehetségtámogató Klasszis pályázatatot is, így a támogatás összegét a tokiói olimpiai fekészülésre költheti.

„Az idei év legnépszerűbb pályázati sportágai a klasszikus küzdősportok, mint a birkózás, a cselgáncs és a keleti küzdősportok, valamint az úszás, a vívás és a kajak voltak. A mostani támogatásokkal együtt a program 2006-os indulása óta 2054 sportolót támogattunk, összesen 438 millió forinttal, mely igen jelentős összegnek számít a sporttámogatások között hazánkban” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL kommunikációs igazgatója az ünnepélyes díjátadón Budapesten.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top