Keresés
Close this search box.

Száznál is több induló vesz részt a hétvégi ob-n

blank

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) új főtámogatója az MKB Bank lett. A hétvégi, Kecskeméten megrendezésre kerülő országos bajnokság lebonyolításához már az új szponzor is hozzájárult anyagilag.

A megállapodásról Dobos Imre, az MSSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a soron következő olimpiai ciklusra szóló szerződés értelmében „a magyar súlyemelés a sportág eddigi támogatottságához képest kiemelkedő támogatáshoz jut”.

Az MSSZ első embere jelezte, hogy a szombat-vasárnapi kecskeméti ob fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár lesz.

Az ob-n a nevezési lista szerint 102-en próbálnak szerencsét, köztük a 12. magyar bajnoki címéért harcba szálló ólomsúlyú Nagy Péter, a riói olimpia tizedik helyezettje. Rajthoz áll az év elejétől már szövetségi kapitányként tevékenykedő korábbi sokszoros győztes Gyurkovics Ferenc is, aki – akárcsak a plusz 105 kg-os Nagycímvédőként versenyez a 105 kilósok mezőnyében.

Az idősebb korosztályt az éremvárományosok között is többen képviselik: a férfiaknál a 46 esztendős Nagy Noel megőrizheti bajnoki titulusát a 77 kg-ban, a nőknél pedig a plusz 75 kg-ban lesz ott a porondon az 1969-es születésű Takács Erika, a magyar női súlyemelés első összetett világbajnoka. A Messzi István Sportcsarnokban rendezendő ob legfiatalabb résztvevője a maga 14 évével Szőcs Anett, aki az 58 kilogrammban nevezett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top