Keresés
Close this search box.
Fotó: MLSZ.hu

„Bebizonyítottuk, hogy megálljuk a helyünket”

Fotó: MLSZ.hu

Apró lépésekkel, fokozatosan halad előre a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott Bernd Storck szövetségi kapitány szerint.

A német szakember hétfő este az M4 Sportnak nyilatkozott az elmúlt időszakról, többek között értékelte a horvátok elleni szombati felkészülési mérkőzést is, amely 1-1-es döntetlenre végződött.

„Nagyszerűen teljesített a csapat, ezen a találkozón akartunk köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik az egész selejtezősorozatban támogattak minket, reményteli a jövőre nézve is, hogy ennyien állnak a csapat mögött” – mondta Bernd Storck, aki hozzátette, az első fél órában mutatott játékkal nem volt elégedett, de a szünetben megbeszéltek után nyomást gyakorolt az együttes neves riválisára, és támadni is tudott.

Bernd Storck megjegyezte, jó jel, hogy meg tudta mutatni a válogatott, hogy egy erős ellenféllel szemben is helyt tud állni, ráadásul amellett, hogy támadott, reagálni is tudott a horvátok változtatásaira. Ugyanakkor megjegyezte, Mario Mandzukic vezető gólját komoly védelmi hiba előzte meg, az ilyenekre kell a jövőben jobban odafigyelni.

A támadókkal kapcsolatba kifejtette, öt csatára van a válogatottnak, folyamatosan keresi, hogy melyikük hogyan illeszkedik bele a rendszerbe, éppen ezért például Nikolics Nemanja most a bal oldalon kapott helyet.

A magyar válogatott csoportellenfelei jellemzően több felkészülési mérkőzést játszanak, ugyanakkor Bernd Storck szerint ebből nem származik majd hátránya együttesének. „Kifejezetten olyan erős csapatokat akartam ellenfélnek, akik ellen fizikailag is meg tudjuk méretni magunkat. Sokkal fontosabb, hogy egy-egy találkozóra profi módon, százszázalékosan felkészüljünk” – mondta.

A horvátok elleni 1-1-es döntetlennel kapcsolatban a szövetségi kapitány leszögezte, helyén kell kezelni a felkészülési mérkőzéseket, ugyanakkor mindenképpen jobb, hogy pozitív eredményt ért el a gárda. „Bebizonyítottuk, hogy megálljuk a helyünket egy ilyen csapat ellen is, ugyanakkor látjuk a hibákat is. Sok munkánk van még az Európa-bajnokságig, apró százalékokat tehetünk még hozzá május 20-án, majd a németek elleni felkészülési mérkőzésen is” – mondta Bernd Storck, aki szerint a jelenlegi helyzet „reményt adhat a további jó eredményekre.”

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top