blank

EURO 2016: Izland ellen van a legtöbb jegy

blank

A magyar válogatott Izland elleni csoportmérkőzésére igényelhetik a legtöbb jegyet a honi szurkolók a nyári franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. 

Az adott mérkőzésen szereplő országok szurkolói megkapják a stadion befogadóképességéhez képest a belépők húsz százalékát. Ez azt jelenti a magyar válogatott esetében, hogy az osztrákok elleni bordeaux-i csoportmeccsre 8400 (a stadion befogadóképessége 42 ezer néző), Izland ellen a marseille-i Velodrome-ba 13 400 (67 ezer), a portugálok elleni találkozóra a lyoni Stade de Lumieres-be 11 600 (58 ezer) jegyet osztanak szét a magyar szurkolók között.

A jegyértékesítés első szakasza nyáron lezárult, akkor úgy lehetett belépőket igényelni, hogy sem az Eb mezőnye, sem a sorsolás nem volt ismert, ebben a fázisban az európai szövetség (UEFA) egy millió jegyet kínált eladásra, melyekre 11,26 millió igénylés érkezett.

A mostani szakaszban január 18-án délig lehet jegyeket igényelni az EURO2016.com oldalon, az egyetlen hivatalos jegyértékesítési felületen a magyar válogatott mérkőzéseire. Ha többen jelentkeznek, mint amennyi jegy kapható, sorsolással dől el, kik kapnak belépőt, az UEFA tájékoztatása szerint a sorsoláson mindenkinek egyenlőek az esélyei, nem számít, hogy ki, mikor nyújtotta be igényét a jegyekre.

A szerencsés nyerteseket február végén e-mailen értékesítik, márciusban az UEFA online jegybörzéjén lesz lehetőség a jegyek cseréjére vagy visszaváltására. Az UEFA májusban küldi ki a belépőket a jegytulajdonosoknak.

 

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top