Keresés
Close this search box.
kovacskatalin sulelaszlo

Együttműködési megállapodás a kajak-kenu és a birkózó akadémia között

Együttműködési megállapodást írt alá a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia (KKNKKA) és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA).

A szerződés értelmében a felek együttműködnek közös módszertani programok megvalósításában a kondicionális képességfejlesztés, a prevenció és a rehabilitáció területén. A közös kutatások és felmérések anyagait, eredményeit az akadémiai Módszertani Szemlékben, edzőképzésen és sportszakmai konferenciákon ismertetik – áll a kajak-kenu akadémia közleményében.

Kiemelkedő jelentőségűnek tartom a mai szerződéskötést, amelynek köszönhetően az állami akadémiai rendszerben lévő két hagyományosan sikeres egyéni olimpiai sportág találhat közös platformokat az eredményesség növelésére. A két szakmai stáb munkájának gyümölcseként olyan protokollokat fogalmazhatunk meg, amelyek jól beilleszthetőek mindkét sportág felkészülési metódusaiba” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világ– és 29-szeres Európa-bajnok Kovács Katalin, a KKNKKA elnöke.

Céljaink eléréséhez, miszerint olyan gondolkodó, magyarságukra büszke birkózókat neveljünk, akik képesek az olimpiákon, a világ- és az Európa-bajnokságokon dobogóra állni, bajnoki címeket szerezni, a most aláírt együttműködési megállapodás komoly segítséget nyújt” – vélekedett Süle László, a KIMBA kurátora. „Módszertani központunk felépítésével olyan tudásközpontot alakítunk ki, amely a magyar birkózósport számára kamatoztatja a legfrissebb tudományos kutatások eredményeit. A két államilag elismert nemzeti akadémia összefogásával két kiemelkedően eredményes, magas szintű sportkultúra találkozik és osztja meg egymással értékeit, kutatási eredményeit, továbbá támogatja a másik fejlődését„.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top