Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A bronzért harcolhatnak Lőrinczék

MTI Fotó: Kovács Tamás

A kötöttfogású birkózók klubvilágkupáján a BOK Csarnokban kikapott az elődöntőben a Lőrincztestvérek fémjelezte első számú magyar csapat, így péntek délután a bronzéremért léphetnek majd szőnyegre.

A csütörtökön mindhárom csoportmeccsén győztes BS Plastic-Budapest reggel a – másik magyar gárda előtt csoportelső – török Isztambul Buyuksehir Beledizes ellen lépett szőnyegre.

A meccs két vereséggel kezdődött, miután 59 kilóban a magyarok dél-koreai vendégjátékosa 5-0-ás vezetésről kapott ki, míg 66-ban Losonczi Ottó is vesztesen hagyta el a szőnyeget.

A folytatásban jobban alakult a találkozó, előbb Lévai Zoltán (71 kg), majd a londoni olimpia ezüstérmese, a háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás (75 kg) győzött biztosan. Nem sokkal később ismét hátrányba kerültek a magyarok, miután Kéri Zoltán (80 kg) kikapott. A 85 kilogrammban ugyanakkor a papírformát érvényesítve a riói ötödik Lőrincz Viktor nyert és egyenlített.

Az utolsó két meccs előtt mindezek ellenére minimálisak voltak a magyarok győzelmi esélyei, mivel a törököknél még a két klasszis, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Cenk Ildem (98 kg) és az ötkarikás ezüst- és bronzérmes, kétszeres világbajnok Riza Kayaalp (130 kg) volt soron. A papírformát aztán Varga Ádám, majd Lám Bálint sem tudta borítani, így 5-3-ra kikapott a BS Plastic-Budapest, s készülhet az irániak első csapata elleni, 16.00-kor kezdődő bronzmeccsre.

„Az első két meccsből kellett volna legalább egyet hozni, ott ment el” – foglalta össze röviden Sike András szövetségi kapitány.

A második számú magyar együttes, az Europrofil-Budapest az 5-8. helyért birkózhat pénteken. Első mérkőzésén a csapat Torba Erik (59 kg) sikerével indított az örmény rivális ellen, a folytatásban azonban 66, 71 és 75 kilogrammban is vesztesen hagyták el a csapat tagjai a szőnyeget. A 85 kilós csatát az U23-as Európa-bajnok Szilvássy Erik – gyönyörű akcióval – nyerte meg, majd Németh Iván (98 kg) is győzni tudott, végül azonban a nehézsúlyú csatában Majoros Ármin Mózes nagy csatában kikapott, így az együttes a hetedik helyért küzdhet.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top