Keresés
Close this search box.

Bronzérmes lett Szombat Patrik az MMA Eb-n

Harmadik helyen végzett Szombat Patrik az azerbajdzsáni WMMAA Európa-bajnokságon, a hétvégén. A magyar válogatott kempós a 77,1 kg-os súlycsoportban szerezte meg Magyarország első medáliáját az MMA Világszövetség tornáján.

 

Harmadik helyen végzett Szombat Patrik az azerbajdzsáni WMMAA Európa-bajnokságon, a hétvégén. A magyar válogatott kempós a 77,1 kg-os súlycsoportban szerezte meg Magyarország első medáliáját az MMA Világszövetség tornáján.

A versenyen tizenhárom nemzet sportolói léptek kötelek közé, hogy eldöntsék a hat súlycsoportban meghirdetett Európa-bajnoki cím sorsát. A Pecsu Press információi szerint hazánkat három harcos képviselte a Sarhadchi Olimpiai Sportközpontban. 

Az újonc magyar csapatnak volt miért örülnie Bakuban: a 77,1 kg-os súlycsoportban Szombat Patrik tizenkét induló közül bizonyult a harmadik legjobbnak: az elődöntőbe egy iráni sportolón át vezetett az út. A Dunaharaszti Kempo SE harcosa egy jól kivitelezett fojtás technikával kényszerítette feladásra ellenfelét. Ezután a döntőbe jutásért vívott párharcban végigment a kétszer három perces mérkőzés. Végül pontozással kapott ki fehérorosz ellenfelétől a magyar versenyző

A 65,8 kg-os súlycsoportban Turai Zoltán volt érdekelt. Tizenketten indultak ebben a kategóriában. Sajnos Zolit lekopogtatta fehérorosz ellenfele az első menetben, így elesett a további küzdelemtől. A 70,3 kg-osok között Topánka Szilárd szállt ringbe, azonban lett harcostársával szemben neki sem sikerült továbbjutnia. Itt tizenegy versenyző volt érdekelt.

„Sikerült megfelelnünk az előzetes várakozásoknak, mivel éremmel térhetünk haza. Láttam azt a rendkívül magas színvonalat, amelyhez a magyar amatőr MMA sportnak fel kell fejlődnie. Úgy gondolom, jó úton haladunk. Ezúton is gratulálok a csapatnak, különösen a bronzérmes Szombat Patriknak és felkészítő mesterének!” – értékelte a magyar együttes teljesítményét Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke, egyben a WMMAA Hungary vezetője.

Két bíró is képviselte Magyarországot az Európa-bajnokságon Budai Zsolt és Sándor Béla személyében. Jövőre Csehország rendezi a világbajnokságot, a kontinenstornát pedig Románia.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top