Keresés
Close this search box.
img 5495

Manchesteren át vezethet az út Párizsba

Pástra lépés nélkül már most történelmi eredmény: három magyar is ott lesz a világ legjobbjait felvonultató Grand Prix Finalon. December első hétvégéjén Manchesterben Salim Omar Gergely pedig kivívhatja az olimpiai részvételt is.

Az egy éve első magyarként világbajnoki címet nyerő Salim Omar Gergely, az idén első felnőtt vb-jén aranyat nyerő Márton Luana, valamint az idei Grand Prix-n ezüstérmet szerző Józsa Levente is ott lesz súlycsoportjának legjobb 16 versenyzője között, azaz a G10-es besorolású Grand Prix döntőn.

Eddig a GP Final-ek történetében soha nem szerepelt ennyi magyar, tavaly Omar volt az első magyar, aki pástra léphetett a rangos tornán. Jelenleg ő áll a legmagasabban a világranglistán és jó esélye van egyenes úton, a ranglistáról kvótát szerezni és nem a mindig az olimpia évében rendezendő kvalifikációs tornáról kijutni – ahogy tette azt 2021-ben egyébként. Ehhez más versenyzőkre is figyelni kell, hogy ne előzzék be őt, a legjobb 6 kvalifikál ugyanis az olimpiára minden súlycsoportból az év végén, a többieknek marad a kvalifikációs verseny 2024-ben, ahol kontinensenként még két hely kiadó. Így fél szemmel azt is figyelnünk kell, hogy az ír Jack Woolley és az iráni Mahdi Hajimousaei előtt zárja a tornát és akkor már nem tudják őt beelőzni.

Az idén vb-t nyerő Márton Luana és a Rómában GP-döntőig jutó Józsa Levente minél előrébb végez, annál több pontot szerez, azaz annál jobb pozícióból várhatja majd a kvótaszerző tornán a kiemelést.

(Forrás és nyitókép: Magyark Taekwondo Szövetség)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top