Keresés
Close this search box.

Száznál is több magyar versenyző vesz részt a vk-n

blank

Szerdától egészen vasárnapig tart Budapesten az ITFtekvondó világkupaverseny, amelyen több mint száz magyar versenyző vesz részt.

A szervezők tájékoztatása szerint 56 ország 1846 harcművésze adta le nevezését, köztük a sportág legnevesebb képviselői. Ez részvételi rekordot jelent, amelyet eddig a 2012-es brightoni világkupa tartott 1557 fővel.

A vk küzdelmeire a Syma Csarnokban 12 szőnyegen kerül sor.

A magyar szövetség korábban egyszer, 1988-ban rendezhetett világversenyt, akkor a világbajnokságnak adott otthont Budapest.

A vb-n az országok válogatottjai mérik össze tudásukat, a világkupa viszont klubverseny. A 240 nevezett klub között mintegy 15 magyar szerepel, ezek összesen 111 versenyzőt indítanak, s közülük többen esélyesek dobogós helyezés elérésére.

A vk a sportág versenyszámainak teljes palettáját felvonultatja: lesznek szabad küzdelmek, formagyakorlatok és ezek csapatszámai. Mindemellett a résztvevők erőtörésben, speciáltechnikai törésben, illetve tradicionális küzdelemben is megmutatják tudásukat. A versenyszámokat ezúttal – öt különböző korosztályban – bontva rendezik a színes és a fekete övesek részére.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top