Keresés
Close this search box.
tadissi martial

Dublinban tartanak főpróbát karatésaink a budapesti vb előtt

Péntektől vasárnapig az ír főváros ad otthont a karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria idei utolsó állomásának. A kategóriánként világ 32 legjobbját felvonultató viadalon négy magyar is tatamira lép. Legjobbjaink Dublinban azt igyekeznek felmérni, hogy hol tartanak a felkészülésben az október 24. és 29. között sorra kerülő, hazai rendezésű világbajnokság előtt.

A hétvégi eseményen indul az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor (75 kg), a korábbi vb-ezüstérmes és a tavalyi Világjátékokon is második Tadissi Martial (67 kg), az idei Európa-bajnokságon az éremről csak hajszálnyival lemaradó Nagy Botond (formagyakorlat) és a szülésből nemrég visszatért, rutinos Molnár Réka (50 kg).

Az 58 ország 352 versenyzőjének részvételével sorra kerülő megméretésen az eredmény mellett a formájuk letesztelése is cél – hangsúlyozta Tadissi Martial.

„Elég komoly nyári felkészülésen vagyunk túl. Rengeteg edzés, edzőtábor határozta meg az elmúlt másfél hónapot. Dublinba már abszolút a budapesti vb jegyében érkeztünk. Ez az utolsó igazi nagy erőfelmérő az októberi világbajnokságot megelőzően, ahol szinte mindenki vb-résztvevő, aki indul a versenyen. Az elsődleges cél feltérképezni, hogy hol tartunk, és hogy esetleg min kell még dolgoznunk az elkövetkezendő hét hétben. Ugyanakkor természetesen ez is egy verseny, szóval szeretnék minél messzebb eljutni, és a vasárnapi éremcsatákba beleszólni” – nyilatkozta Tadissi, aki Hárspataki Gáborhoz és Molnár Rékához hasonlóan pénteken küzd majd súlycsoportja selejtezőiben, míg Nagy Botond szombaton mutatja be formagyakorlatait.

Az összes kategória selejtezőinek lezárultát követően vasárnap bonyolítják le a bronzmérkőzéseket és a döntőket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top