Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Földházi Zsófia)

Földházi Zsófia ezüstérmes Sarasotában

Fotó: Facebook (Földházi Zsófia)

Földházi Zsófia a második helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, az egyesült államokbeli Sarasotában.

A 36 fős mezőny másik magyar résztvevője, Alekszejev Tamara 15. lett. Győzött a német Lena Schöneborn.

Földházi a csütörtöki körvívásban 18 győzelmet aratott, majd pénteken a bónuszvívásban is szerzett pontot, így 13. volt ebben a számban a nemzetközi szövetség honlapja szerint. A 200 méteres úszást 2:11.05 perccel a második leggyorsabban teljesítette, majd a lovaglása ugyan nem sikerült jól, de három szám után az orosz Anna Burjakkal holtversenyben így is az ötödik-hatodik helyen állt. A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futásban ismét remekelt, a második leggyorsabb volt a kombinált számban, ezzel ezüstérmet nyert.

A döntőt megelőző négy versenyből hármon indult, Kairóban és Rio de Janeiróban negyedik, Kecskeméten pedig második lett.

A vk-fináléban közvetlenül nem osztanak riói kvótát, de – emelt szintű – pontokat lehet gyűjteni az olimpiai ranglistára, amelyről a június 1-jei zárás után legalább hat férfi és hat női versenyző jut majd részvételi joghoz. Földházi mostani eredményével megerősítette helyét a közvetlen élcsoportban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top