Keresés
Close this search box.
gallandras

Gáll András győzött a férfiak versenyében

Gáll András nyerte a férfiak versenyét a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon, az öttusázók hagyományos budapesti idénynyitóján.

A második helyen a francia Léo Bories, a harmadikon pedig a német Pele Uibel végzett. A magyar bajnoki dobogóra Gáll mellé a negyedikként záró Szép Balázs és a hatodik helyen célba érkező Koleszár Mihály állhatott fel.

A férfi verseny csütörtökön kezdődött a selejtezővel, két csoportban 62-en küzdöttek a továbbjutásért. A mezőny mindkét feléből 18 öttusázó folytathatta szereplését. Pénteken rendezték a rangsoroló vívást, szombaton pedig két 18 fős csoportban az elődöntőt, melyből az első kilenc-kilenc versenyző – köztük hét magyar – jutott a vasárnapi fináléba.

A 19 éves Gáll 21 győzelemmel és 14 vereséggel fejezte be a körvívást, majd vasárnap hibátlanul lovagolt, 2:00.38 perccel harmadik lett a 200 méteres úszásban, a lövészetekkel megszakított 5×600 méteres futást pedig a legjobb idővel, 9:50.53 perccel teljesítette, így nagy fölénnyel végzett az élen.

Örömversenyzés volt. Végig élveztem, mert azt csináltam, amit szeretek, az öttusát” – nyilatkozta.

Az egyenletesen magas szintű teljesítményéből a vívást és a lovaglást emelte ki. Nem nyomasztotta, hogy Bories mögött másodikként kezdte a kombinált számot, azaz éremesélyes volt, mert mint megjegyezte, a futás az egyik erőssége, sok atlétikai versenyen is indul.

Bíztam benne, hogy jó leszek” – tette hozzá.

Bőhm Csaba hetedik, Tamás József nyolcadik, Marosi Ádám tizedik, Viczián Bence 14. lett.

A hazai legjobbak közül hiányzott a tavaly Európa-bajnok Bereczki Richárd, illetve Demeter Bence, előbbi bokasérülés, utóbbi betegség miatt nem tudta vállalni a részvételt.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Hungarian Modern Pentathlon/Magyar Öttusaszövetség)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top